KAŞIK BÜKME OYUNLARI

Mentalizm illüzyonları
Kaşık eğmek, hep popüler bir mentalizm numarası oldu. Beyin gücüyle kaşık bükebildiğini göstermenin pek çok yolu vardır. Çok konuşulan bu oyun için yazının devamında ilginç 2 farklı yöntem göreceksiniz.


1. Yöntem
Etki: Seyircilerden bir kaşık istersiniz veya kendi kaşığınızı çıkarırsınız.Kaşığı kas gücüyle bükmeye başlarsınız. Elinizi döndürmenizle kaşık tekrar eski haline dönmüştür.
Kaşık seyirciye gösteriden önce ve sonra kontrole verilebilir ancak hiçbirşey bulunamaz.

Aşağıdaki videoyu izlediğinizde nasıl yapıldığını anlayacaksınız.



Bu yöntem kaşığı büktüğünüzü göstermek için en kolay yoldur. İhtiyaç duyduğunuz tek şey kaşık renginde bir madeni paradır.Elinizi tutuş biçiminizle madeni parayı kaşığın ucu gibi gösterirsiniz.(Resim 1)














Kaşığı çapraz tutup madeni parayı eğerek kaşığı büküyormuş gibi gösterirsiniz.  (Resim 2)Bunu yaparken çok gayret ediyormuş gibi gösterin.

İpucu: Seyirciler, izleyiş açısı çok önemli. Sadece karşıdan bakmalıdırlar.Yanlardan ve arkadan değil. Madeni paranın para olmadığını göstermeye çalışın. Kaşığı kontrole verdiğiniz zaman parayı cebinize koyabilirsiniz.


2. Yöntem




Bu illüzyonun seyirciyi etkilemesinin nedeni görsel olarak etkileyici olmasıdır. Gösteriden önce hazırlık yapılmasına rağmen kaşık sınanmaya verilebilir. Bu hazırlığı izleyin:



Burada iki kaşığa ihtiyaç duyuyoruz. İlk kaşığı alın ve onu 90 derece eğin.Diğer kaşığın kulpunu kırın.Bükülmüş kaşığın bükülmüş kısmını elinizde gizleyin ve kırık kulpu parmaklarınız arasında tutarak bükük kaşığın kulpu gibi gösterin.(Resim 3 ve 4)
















Elinizi oynatarak kaşığın bükülüyormuş gibi görünmesini sağlayabilirsiniz.

İpucu: Elinizi oynatarak parmaklarınız kulpun elinize düşmesi için izin verir.Parmağınızla görünmeyecek hale getirince bükülmüş kaşığı yan taraftan çıkarırsınız ve bükülmüş halini gösterirsiniz. B sırada bükük kaşığı seyirciye verip kopmuş kaşığın kulpunu bir yere saklayabilirsiniz.


Ayrıca daha önce yayınlanan kaşık bükme numaraları ile ilgili yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Avatar
    HcR Ky 06-09-2011 14:57

    Ya videoda çok kolay görünüyo ama bi türlü beceremiyorum